Het afgelopen jaar heb ik kennis gemaakt met verschillende online tools die mijn productiviteit verhogen. Sommigen verdwenen weer uit het systeem. Anderen zal ik ook in 2012 blijven gebruiken. Vandaar dat ik ze ook graag met jou wil delen.

De online tools die mijn productiviteit verhogen hebben één van de volgende kenmerken:

Â

  • De online tool zorgt ervoor dat ik bewust omga met mijn beschikbare tijd.
    Â
  • De online tool zorgt ervoor dat belangrijke informatie op één plaats beschikbaar komt. Daardoor verlies ik interessante informatie nooit uit het oog.

Hieronder vind je in willekeurige volgorde mijn beste zes online tools waarmee ik 2012 ben gestart.

Shortmail

Hoeveel tijd besteed je per dag aan e-mail? Waarschijnlijk meer dan je wilt. Met een e-mailadres van Shortmail zijn je in- en uitgaande berichten gelimiteerd tot 500 tekens. Bijlagen zijn niet toegestaan. De focus ligt op de boodschap. En als je ruimte tekort komt is bellen waarschijnlijk handiger. Lees ook eeneerder gepubliceerd artikel over Shortmail op deze website.

shortmail

The Pomodori Technique

The Pomodori Technique zorgt voor focus. Activeer een wekker die na 25 minuten afgaat. In die tijd ga je aan het werk. Vervolgens neem je vijf minuten rust. Je zet opnieuw de wekker op 25 minuten. De methode laat gegarandeerd je productiviteit verhogen. Vanzelfsprekend bestaan er handige online tools die met een druk op de knop af gaan tellen vanaf 25 minuten. Bijvoorbeeld de desktoptool van focus booster of de app Pomodroido voor Android. De app is tevens aangevuld met enkele functies die je motivatie moeten verhogen.

Gist

Gist is een handige social CRM omgeving. Je blijft eenvoudig op de hoogte van de mensen met je correspondeert. Gist voeg je toe aan je e-mailomgeving van Gmail. Na het openen van een e-mail wordt automatisch alle online informatie over degene met wie je correspondeert aan de rechterzijde in beeld gebracht. Informatie van verschillende sociale media, eventueel aangevuld met je eigen aantekeningen, wordt overzichtelijk in beeld gebracht. Lees ook het artikel dat eerder over Gist op deze website is gepubliceerd.

Evernote

Een tool die waarschijnlijk geen introductie meer nodig heeft. Sla websites, aantekeningen, geluidsbestanden etc. op en vindt ze altijd eenvoudig terug. Maak vooral ook kennis met de optie waarbij als je zoekt met Google ook direct wordt gezocht naar resultaten in de omgeving van Evernote. Het resultaat staat weergegeven in onderstaande afbeelding. Informatie is niet voor niets opgeslagen in je Evernote-omgeving, dus de kans is groot dat bij een match met Evernote ook daadwerkelijk interessante informatie te vinden is.

Buffer

Met deze online tool hoef je niet te wachten tot een geschikt moment om je berichten online te plaatsen op Twitter en Facebook. Je plaatst een nieuw bericht in de wachtrij op de website van Buffer. Nog handiger is dat je je update direct vanuit de informatiebron in Buffer kunt plaatsen met de handigegoodies. Je hoeft je niet meer druk te maken over wanneer je het bericht online plaatst. Eenmalig stel je geschikte tijden in voor Twitter en Facebook wanneer een bericht online geplaatst moet worden. Daardoor deel jij je informatie wanneer het jou uitkomt. Je abonnees lezen zo je berichten verspreidt over de dag.

Ifttt

Deze online tool combineert de vele informatie uit de online tools die je gebruikt. Het uitgangspunt is if this then that. Je kunt bijvoorbeeld de opdracht geven dat alle links die je twittert ook worden geplaatst in je omgeving bij Evernote. Dit vind ik zelf de grootste kracht van de online tool. Interessante informatie deel ik met mezelf of de wereld via allerlei kanalen als Evernote, LinkedIn, Twitter etc. Artikelen die ik toevoeg aan Read it Later, die ik een ster geef in Google Reader, links die ik publiceer op Facebook of Twitter worden allemaal automatisch toegevoegd aan Evernote. Zo vind ik eenvoudig op een vaste plek alle informatie die ik interessant en inspirerend vindt.

 

Je bent nu 0 sec op deze website

Gooi geen tijd meer weg en download het gratis ebook
Uitbesteden beter de baas.