Wil je je informatie veilig opslaan in de cloud? Veel mensen maken gebruik van Dropbox. Bestanden worden automatisch gesynchroniseerd tussen verschillende apparaten, zoals laptop en smartphone. Handig, want zo heb je altijd de meest recente informatie bij de hand. Maar eerder dit jaar kwam Dropbox negatief in het nieuws: Dropbox is lek. Geadviseerd werd om het niet te gebruiken als zakelijke gebruiker.

Als je zeker van je zaak wilt zijn, kun je je bestanden zelf versleutelen. Een handig programma hiervoor is TrueCrypt. Maar dit vergt extra handelingen waaardoor de kans groot is dat je denkt: laat het versleutelen maar zitten.

Een handige oplossing biedt BoxCryptor. Het programma creƫert een extra laag tussen je bestand en Dropbox. Installeer het programma. Vervolgens word je twee dingen gevraagd:

  • Maak een map aan waarin je de te versleutelen bestanden kunt plaatsen.
  • Koppel het programma aan je account bij Dropbox.

BoxCryptor versleutelt vervolgens automatisch de bestanden die je in de BoxCryptormap plaatst en kopieert ze vervolgens versleutelt naar je Dropboxfolder. De gratis versie versleutelt tot 2 GB.

Installeer het programma op ieder apparaat waar je de versleutelde bestanden wilt bekijken. Voor je smartphone waar Android op draait is eerder deze maand een app uitgekomen. Download de app hier. Een toelichting voor gebruik van de app vind je hier. De app heeft een extra handige beveiliging. Je kunt namelijk een pincode instellen die ingevoerd moet worden op het moment dat je de app opent.

Heb je nog vragen of opmerkingen over het gebruik van het programma? Laat je reactie hieronder achter.

Je bent nu 0 sec op deze website

Gooi geen tijd meer weg en download het gratis ebook
Uitbesteden beter de baas.