Tot voor kort kende ik haar niet. Maar Britt Dekker weet zoveel media-aandacht te genereren dat ook ik haar inmiddels ken. Jij zult haar dus vast ook kennen. Zo niet, dan lees je bij Elsevier een korte introductie.

Maar in plaats van dat ik benieuwd ben naar haar foto’s in de Playboy, vraag ik me iets anders af. Waarom kennen we haar inmiddels bijna allemaal bij naam?

Ze geeft zelf aan dat ze geen talenten heeft. Al verwacht ik eerder dat ze haar talent nog moet ontdekken. Waarschijnlijk heb jij daar minder last van.

Tijdens je onderwijsperiode en/of werkend bestaan heb je kennis gemaakt met je talenten. Je geeft daar dagelijks invulling aan.

Waarom zou je kennis moeten maken met iemand zonder talenten?

Je kunt het bekijken vanuit een sociaal-cultureel perspectief. Daarbij wordt de cultuur van de onderklasse steeds meer omarmd door de hogere klasse. Theodore Dalrymple beschreef dit in 2001 in zijn boek Leven aan de onderkant.

Ik herinner me nog zijn voorbeeld dat tatoeages als symbool van de onderklasse inmiddels breed zijn intrede heeft gedaan bij alle bevolkingsgroepen.

Vanuit dat perspectief is aandacht voor een Britt Dekker mogelijk. Maar waarom is specifiek deze Britt Dekker hot? Na het bekijken van beelden en interviews met haar vind ik het antwoord even eenvoudig als inspirerend.

Ze doet alleen wat ze leuk vindt. Ze blijft dicht bij zichzelf. Het kan haar weinig schelen wat anderen over haar denken. Dus ondanks de domme opmerkingen en haar lage algemene kennis weet ze toch velen te vermaken als het perfecte domme blondje.

Holstee Manifest: do what you love, and do it often

So go out and start creating is haar op het lijf geschreven. Deze zin uit het inmiddels meer dan 50 miljoen keer bekeken Holstee Manifest past bij haar.

Het nastreven van je talenten is niet voldoende. Velen bewonderen iemand die zichzelf is. Iemand die geen rol speelt. Iemand die vanuit passie handelt.

Vaak zitten mensen vast in een rol. De financiële verantwoordelijkheid voor het gezin wordt als een last meegedragen. Geen nee durven zeggen tegen collega’s en vrienden, terwijl je al tot over je oren druk bent. De wens om het hart te volgen is er wel, maar een maar is snel verzonnen.

Laat je ook je passie dagelijks leidend zijn? Lees ook het Holstee Manifest. En nog een keer.

Do what you love, and do it often.

Wil je ook een Britt Dekker zijn?

Ik wel.

Je bent nu 0 sec op deze website

Gooi geen tijd meer weg en download het gratis ebook
Uitbesteden beter de baas.